This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Reckless Mortals Forum Index -> SZABÁLYZAT
View previous topic :: View next topic  
Starielle_
Friend

user avatar

Joined: 30 Jul 2014
Posts: 54

Send private message
Reply with quote

re: Guild Szabályzat

0

A Reckless Mortals Guild szabályzata

 

Reckless Mortals egy 2005 novemberében alakult, EU-Arathor szerveren játszó, magyarok alkotta közösség. Legemlékezetesebb sikerünk Sunwell-hez kötődik, a nerfeletlen M'uru legyőzése az adott időszak legnagyobb kihívása volt.

 

WotLK alatt 25 és 10 fős csapatokban folytattuk a raidelést, rendszerint a server first killekért versenyben, Cataclysm-től pedig 10 fős raidelésre váltottunk, amit MoP-ban is vittünk tovább. WoD-ban egy sikertelen fúziós kísérlet után újraépítettük mythic raidcsapatunkat és közel végigvittük a Mythic contentet. Legionben az első Tier kivételével a raidelést szüneteltettük, de Antorusra újraindítottuk a guildet. Célunk újra a rendszeres raidelés, lehetőleg a legmagasabb szinten.

 

Rangok a Guildben

 

 1. Guild Master

A Guild vezetője.

 1. Officer / Officer Alt (Guild Master Alt is)

A Guild Masterrel közösen a Guild tevékenységét szervezik. Közülük kerül ki a Raid Leader, a Master Looter, ők intézik a tagfelvételt és szükség esetén képviselik a Guildet.

 1. Raider / Raider Alt

A Guild rendszeres raidjein részvételre jogosult játékosok. Játékteljesítményük és hozzáállásuk alapján ők képviselik a Guild élvonalát a célok elérése érdekében. Raidrészvételük kimagasló.

 1. Member

Mindazon játékosok, akik a Raider szintet nem tudják vagy nem kívánják teljesíteni. Jogosultak a Guild raidjein részt venni a Raid Leader döntése alapján.

 1. Friend

Raidelő guildtagok ajánlásával a Guildbe felvett játékosok. Nem vesznek részt a progress raideken, de bármilyen egyéb guildes programra jelentkezhetnek.

 1. Recruit

Új guildtagok. Ugyanolyan raidelési jogokkal, mint a Member rangúak, viszont guildbank hozzáférés nélkül.

 1. Inactive

Guildtagok, aki már huzamosabb idő óta nem játszanak. Legkésőbb egy év után eltávolításra kerülnek a guildből.

Minden guildtagnak meg kell neveznie egy karaktert, amivel elsődlegesen játszani szeretne. Ez a “main” karakter szerepelhet az első 3 guildrang valamelyikében. További “alt” karakterek a “main” karakter szintjének megfelelő alt-rangba kerülnek besorolásra. “Main” karakter váltását a guildtagok megfelelő indoklás mellett kérhetik az Officerektől, akik azt a Guild céljai figyelembevételével engedélyezhetik.

 

Guild Master, Officer és Raider rangú karakterek jogosultak a guild bank költségére javítani. Alt karakterek ezt semmilyen rangban sem vehetik igénybe.

 

Tagfelvétel a Guildbe

 

A Guildhez csatlakozni kívánó játékosok a Guild fórumán található kérdőív kitöltésével adhatják be a jelentkezésüket. Ezt követően az Officerek kérhetik a jelentkezőt egy Teamspeaken történő beszélgetésre, mielőtt döntés születik a felvétellel kapcsolatban.

 

Raidek

 

A Guild minden héten két raidet szervez, fix időpontokban: szerda 19:50-23:00 ill. szombat 18:50-22:00. Ezekre a raidekre a Raid Leader a beépített naptárban legalább egy héttel korábban meghívót küld a megfelelő karaktereknek. A meghívás elfogadása (“Accepted”) és a pontos megjelenés képezik a raidért kapott részvételi pontok mennyiségét. A raid kezdési időpontjától minden “Tentative” vagy “Invited” naptári meghívás el nem fogadottnak (“Declined”) minősül.

 

Ezeken a “progress” raideken kívül, más időpontokban, minden guildtagnak lehetősége van egyéb raideket szervezni illetve azokon részt venni (altos, PvP), amennyiben a részvétel a “progress” raidet semmiben sem befolyásolja, különös tekintettel raidmentésekre.

 

A progress raidek lehető legmagasabb színvonala elérése érdekében az ezeken a raideken részt vevő tagjainkkal szemben folyamatosan magas elvárások vannak érvényben:

 

 • kötelezően elvárt és utólagosan ellenőrzött, legalább 75%-os raid részvétel, mely a legutolsó 2 hónap alapján kerül kiszámításra. Kivételes esetben, előzetes megbeszélés alapján az Officerek figyelmen kívül hagyhatják ennek számonkérését (pl. hosszabb nyaralás esetén)

 • az elérhető legjobb, megfelelő flaska, élelem, italok elegendő mennyiségben a main spec számára, offspecként szóba jöhető karakterek esetén offspechez is

 • a rendelkezésre álló legmagasabb szintű felszerelés, teljesen enchantolva, gemekkel ellátva

 

Amennyiben a fenti elvárásokat egy Raider folyamatosan nem tudja teljesíteni, az a karakter Member rangba való besorolását vonja maga után.

 

Minden hibrid kaszt felé az az elvárás, hogy a szűkebb keretre való tekintettel rendelkezzen egy általa megbízhatóan játszani tudott offspeccel, amire ugyanúgy igazak a fenti feltételek, azaz maximálisan felkészült, enchantolt, gemelt felszereléssel bír és van kellő tapasztalata is az adott speccel. Ettől függetlenül az offspecek között nyújtott teljesítmény alapján is ki lesz választva néhány karakter, akik prioritást élveznek majd a lootok kiosztásánál. Várhatóan tank és healer offspecek jönnek majd elsősorban számításba.

 

Lootolás

 

A raideken keletkező lootok az EPGP rendszer alapján kerülnek kiosztásra. Ez a rendszer két egyéni pontszám, az EP (Effort Points, nálunk: részvételi pontok) illetve a GP (Gear Points, nálunk: elköltött pontok) hányadosa, a PR (Priority, nálunk: sorrend) alapján rangsorolja az adott lootért jelentkező karaktereket.

 

EP-t kizárólag raiden való részvételért kaphat a karakter:

 • Naptárban elfogadott meghívás és pontos megjelenés esetén 6000 EP-t

 • Naptárban el nem fogadott meghívás, de mégis pontos megjelenés esetén 3000 EP-t

 • Naptárban elfogadott meghívás és jelzett késett megjelenés esetén a Raid Leader megítélése szerint 6000 vagy annál kevesebb EP-t

 • Naptárban elfogadott meghívás és 1 óránál nem hosszabb, nem jelzett késés esetén a Raid Leader megítélése szerint 3000 vagy annál kevesebb, akár 0 EP-t

 • Naptárban elfogadott meghívás, de 1 óránál hosszabb, nem jelzett késés vagy teljes távolmaradás esetén -6000 EP-t

 • Aki előre jelzi, hogy nem tud raid végéig maradni, az a raid idején belül a saját raidben töltött idejével arányos EP-t kap. (pl: 3 órából 2 órát tudott maradni: megkapja a max 6000 EP-t és távozásakor 2000 EP levonásra kerül) A legkisebb így kezelhető egység a negyed óra (500 EP)

 

Késést a Guild fórumának “AFK” rovatában, esetleg a Raid Leader vagy más Officer értesítésével lehet jelezni, a várható késés időtartamának megadásával.

 

GP-t egy loot elvitele esetén számítunk fel a karakternek, a loot értéke alapján.

 

Lootoláskor minden résztvevő az “EPGPLootMaster” addon segítségével egyenként jelzi, hogy az adott lootra igényt tart-e. Az igényeket az alábbi prioritási sorrend szerint lehet jelezni:

 1. BiS: Adott slotra kvázi nincs jobb cucc, ha az abszolút BiS pl. csak a legutolsó bossból esik, akkor lehet korábbi itemre is használni. Az nem számít BiS-nek, aminél az insta felénél vagy akár kétharmadánál esik jobb. Akkor is használható, ha csak másodlagos statok miatt BiS, ilvl-ben azonos a meglévő darabbal, de ilyenkor ajánlott ezt jelezni a megjegyzés rovatban. Teljes GP érték.

 2. Major upgrade: “Szeretném elvinni, upgrade számomra.” Minden ami nem BiS, de legalább 15 ilvl upgrade. Teljes GP érték.

 3. Minor upgrade: “Szeretném elvinni, upgrade számomra.” Minden ami nem BiS, de legfeljebb 15 ilvl upgrade. Ha az adott cucc annyira nem fontos, hogy szívesen lepasszolható, akkor arra is ezt lehet használni. Teljes GP érték.

 4. Set reroll: Az adott slotra már megvan a szóban forgó set item/class trinket, de az se nem warforged/titanforged, se nincs rajta socket. Ilyenkor ezzel lehet jelezni, hogy szükség lenne rá, ha jobb, mint a mostani. Ha BiS és Upgrade jelleggel senkinek sem kell, akkor a Warforgedet jelölők között kerül kisorsolásra, érte GP-t csak abban az esetben kell adni, ha WF lett vagy van rajta socket. A fizetendő GP ilyenkor a token ára.

 5. Raid Offspec: Csak erre jogosultaknak! A raiden offspec használatára felkérhető karakterek jelezhetik, hogy az offspecnek upgrade. 0 GP.

 6. Greed: Bármi egyéb célra (egyéb offspec, transmog, gyűjtemény stb.), ha az adott darab egyértelműen nem használható a karakter main specére: rossz elsődleges stat van rajta, teljesen haszontalan másodlagos stat van rajta (DPS-ek számára a bonus armor és a spirit). Minden egyéb esetben (minden stat hasznos, de nem 'ideálisak'; ha healer/tank esetén nincs rajta bonus armor vagy spirit az is a 'nem ideális' kategóriába esik és nem használható rá a Greed). 0 GP.

 7. Pass: “Nincs szükségem a lootra.”

Azon lootok esetében, ahol több spec is tudja azt használni, azok a játékosok mindig előnyt élveznek, akiknek a szerepe megegyezik a kiosztandó cucc célcsoportjával. (pl STR + valami dmget adó trinket használható és upgrade lehet ugyan egy tanknak is, de a egy melee dps prioritást fog élvezni ilyen esetben, mert nagyobb haszna származik ebből a raidnek)

 

Lootra előnyt élveznek azok, akik legalább 16.000 EP-vel rendelkeznek. Ez a szabály EP resettől (új tartalom megjelenésétől) számított első 12 raiden nem érvényes. Minden szerdai raid előtt az EP és GP mennyiségek 15%-kal csökkentésre kerülnek.

 

Kivételes esetben a Master Looternek joga van a matematikai sorrendet felülbírálni. Ilyenkor az eltérés okát azonnal közölnie kell a raid többi tagjával.

 

Raiden használt addonok

 

 

Kiegészítések

 

Tervezett vagy meghirdetett tagfelvétel esetén, ha meglévő tagjaink között lenne érdeklődés és a fenti feltételek (részvételi arány, játéktudás) megvannak, akkor hasonló nyújtott teljesítmény esetén előnyt élveznek a Guilden kívülről érkező jelentkezőkkel szemben.

Posts from:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Reckless Mortals Forum Index -> SZABÁLYZAT All times are GMT - 6 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum